Secretlab recension

Secretlab TITAN Evo – mer än bara en stol

Secretlabs gamingstol TITAN 2020 blev en succé, men är stolens 2022 version värd ett köp? I denna recension kommer vi att gå igenom deras nya TITAN Evo 2022 och lista alla nya funktioner som gör stolen köpvärd. Vi har provsuttit både 2020 versionen och 2022 version och bildat oss vår egna uppfattning om båda stolarna. 

Vad vi går igenom:

Vad är nytt för i år?

Både 2020 och 2022 versionen ser ganska lika ut, men är det samma stol? Nja, inte riktigt. Den nya stolen har fått ett par uppgraderingar som man känner först när man sätter sig i stolen. Dom nya uppgraderingarna kan ses lite som en polering, där man gör en bra produkt bättre. 

Stol & Ryggstöd

2022 versionen har fått en ny bredare stol och ett bekvämare ryggstöd vilket gör att man sitter mer ergonomiskt i stolen. Eftersom den nya stolen är bredare är det bekvämare att sitta med bena i kors i stolen och det ökar även skaran av kroppar som kan sitta bekvämt i stolen. Den nya kurvan av ryggstödet passar bättre för gaming och är ett stort plus för dom som spenderar många timmar framför datorn. 

Nytt material

hybridläder
Det nya Secretlab NEO™ Hybridlädret

En sak vi gillar med Secretlab är att du kan själv välja materialet på din gamingstol genom att konfigurera din egen stol på Secretlabs webbplats. Där kan du välja att antingen få din stol i hybridkonstläder, Softweave eller det lyxiga NAPA-lädret. 

Nytt för i år är hybridkonstlädret som inte bara är det billigaste alternativet, utan kanske även det bästa. Det nya materialet är mycket mer hållbart än klassisk PU-läder och bidrar till mycket mer bekväm gaming. PU-läder har en tendens att snabbt vika sig och börja gå sönder efter ett par månader av användning. Hybridkonstlädret å andra sidan har tillverkats med kvalité i baktanke. 

Secretlab har även uppgraderat deras Softweave tyg som har funnits sedan tidigare. Den nya versionen är mer bekvämt och har en bättre andningsförmåga vilket gör gamingen svalare. Rent utseende mässigt är både dom nya materialen snygga och dom skiljer sig ganska mycket. Hybridkonstlädret har en matt yta som liknar läder medan Softweave materialet ser mer ut som tyg och ger en annan känsla. 

Nya storlekar

Den tidigare Titan stolen släpptes som ”one-size” och senare i en XL storlek för att bredda målgruppen. Nu har den nya 2022 stolen släppts i tre olika storlekar: Small, Regular och XL. Att släppa en stol i flera storlekar är något vi gillar eftersom då kan alla få en perfekt passform i stolen. Dom nya storlekarna passar följande: 

Magneter?

magneter
Magneterna på den nya gamingstolen

Ja du läste rätt, den nya stolen har magneter som håller fast kuddarna. Dom nya magneterna ersätter dom gamla remmarna och ger stolen ett snyggare och mer stilrent utseende. Magneterna ser till så att kuddarna sitter still och är en bra uppgradering. 

Armstöden är en annan sak som använder magneter. Självaste kudden på armstöden fästs nu med en magnet och bidrar till en mycket enklare och smidigare montering. En annan fördel med detta är att armstöden kan snabbt bytas ut vilket är bra eftersom det är en slitagedel på en gamingstol. 

Ska jag köpa 2020 eller nya 2022 versionen?

Nya Secretlab TITAN Evo 2022

Enligt oss är den nya Titan 2022 versionen ett bättre köp än den gamla 2020 versionen. Förstå oss rätt, den gamla 2020 versionen är riktigt grym. Men 2022 versionen behåller det bästa från den tidigare versionen och uppgraderar det som var sämre. Priset skiljer sig inte mycket och i slut ändan är det förmodligen mer prisvärt att köpa den nya versionen eftersom den har bättre kvalité som kommer ge gamingstolen en längre livslängd. 

Andra egenskaper hos Secretlab TITAN Evo 2022

Så nu har vi gått igenom flera uppgraderingar som skiljer den nya 2022 versionen från 2020 versionen. Nu kommer vi att lista egenskaper som har hängt kvar och som gör stolen värd att läsa om. 

Secretlabs kvalité

Som bekant har Secretlab bra kvalité på sin utrustning. De har genom åren rekommenderas av PCMAG, Business insider och Gamereactor. Så mycket talar för att dom gör någonting rätt. Det är en premium tillverkare när det kommer till gaming saker så kvalité är något de flesta kunder förväntar sig. Vill man ha bäst kvalité för minst pengar rekommenderar vi att man kör på det nya hybridkonstlädret eftersom det är 12 gånger starkare än det klassiska PU-lädret. 

Designen

Den nya TITAN evo gamingstolen går att få in princip hur man vill, och lite till. På Secretlabs hemsida kan man själv designa stolen och välja material och utseende. De har deras egna ”Secretlab signature” utgåvor där stolen har fått en snyggare design. 

De har även deras E-sportutgåvor där du kan köpa din TITAN EVO med ditt favorit esport lag som design på stolen. Bland dom olika lagen hittar vi Astralis, Team Vitality och Team Liquid. Denna möjlighet att kunna välja sitt favoritlag på sin gamingstol tycker vi är helgrym, speciellt då många gamers är e-sport intresserade. 

En annan designmöjlighet är deras specialutgåvor. Här kan du få en design inspirerad av din favorit speltitel. Dessa stolar har en grymt snygg design och det finns ett bra utbud av spel att välja mellan. Det finns även karaktärer ur spel att välja mellan som exempelvis Genji från Overwatch. Bland spelen hittar vi bland annat Dota 2, Leauge of Legends och Fortnite. Detta är en sån där extra grej som verkligen gör så att gamingstolen sticker ut ur mängden. 

Montering

Ni vet känslan när man köpt någon möbel från ett möbelvaruhus och känner huvudvärken 1 timme in i monteringen? Att montera produkter som inte har någon enkel guide eller en försvårad process är bara irriterande. Därför har Secretlab gjort monteringen på den nya TITAN EVO stolen busenkel. Det tar ungefär 20 minuter att montera stolen, och snabbare om du är van att montera grejer. 

Så vad tycker vi?

TITAN EVO 2022 har fått markanta uppgraderingar från 2020 versionen och därför rekommenderar vi stolen. Den första TITAN stolen var ett lyckat koncept och med flera uppgraderingar blir det ett ännu bättre koncept, så gamingstolen är helt klart godkänd av oss. 

Spel för barn
Tips & guider

Spel för barn vi rekommenderar

Att spela som barn kan träna logiskt tänkande, sociala förmågor och samarbetsförmågan. När det kommer till spel för barn gäller det att innehållet ska vara

Läs mer»
gaming bar
Tips & guider

Gamingbar i Sverige

Gamingbarer är ett relativt nytt fenomen som fått bra spridning i storstäderna. I denna guide kommer vi att täcka dom olika esports-barerna som finns i

Läs mer»