Asus ROG Strix XG27UQ recension

Asus ROG Strix XG27UQ recension

Asus ROG Strix XG27UQ är en premium gamingskärm med en upplösning på 3840 x 2160 (4k). Denna gamingskärmen är den bästa för dig som vill ha otroligt bra grafik med skärpa och bra återgivning i alla lägen. 

 

Upplösning och Hz

Trots den grymma 4K grafiken så har denna gamingskärm fortfarande en frekvens på 144Hz och en responstid på 1ms. Skärmen har även Nvidias G-SYNC för att hindra tearing och andra störningar i skärmen. Vanligtvis har en gamingskärm en utav alla dessa grymma tekniker, det vill säga att skärmen t.ex. har 4K men saknar 144 Hz och 1ms eller tvärtom. Men detta gäller inte denna gamingskärm i och med att den har alla dessa specifikationer vilket gör det till en väldigt komplett gamingskärm. 

Panel

Panelen är en IPS panel vilket bidrar till grym färgåtergivning och kvalité. Skärmen har ett färgomfång på 90 % DCI-P3 och 400 certifiering vilket innebär att skärmen levererar skärpa och kontrast med grym färg inblandat. I och med att panelen är utav typ IPS och att upplösningen är i 4K så blir denna kombination grym för grafiken och ger väldigt bra skärpa samt färger.