Steelseries Apex Pro recension

Steelseries Apex Pro recension

Det första som direkt sticker ut för detta gamingtangentbordet är dem modifierbara OmniPoint-brytarna vilket är mekaniska brytare som är anpassningsbara. Till skillnad ifrån vanliga mekaniska brytare så kan omnipoint brytarna justeras till så kort tryck som 0,4 mm och upp till 3,6 mm. Detta är väldigt unikt och något som vi gillade extra mycket med detta gamingtangentbordet 

Unika funktioner

Bortsett ifrån brytarna som in princip är den största anledningen till att köpa detta gamingtangentbord så har Apex pro en liten OLED skärm i högra hörnet utav tangentbordet. Denna OLED skärm kan visa inställningar, discord, använda GIFS och egna texter m.m. Vi anser att detta är en unik och rolig funktion men dessvärre knappast praktisk för att använda sig utav. Eftersom det mesta ändå visar sig på skärmen och det är där fokusen ligger så finns en risk att denna OLED skärm bara höjer priset i onödan. 

Tillbaka till brytarna

Med Omnipoint brytarna kan anpassas efter vilket typ utav spel du spelar. Vill du ha snabba och korta tryck för fartfyllda FPS spel kan du enkelt justera omnipoint brytarna till 0,4 mm. En annan sak som unikt för gaming tangentbord är magnetiska sensorer som omkopplare. Till skillnad ifrån traditionella mekaniska omkopplare så är magnetiska sensorer betydligt snabbare. Tack vare de magnetiska sensorerna som minskar slitage så håller detta gaming tangentbord upptill 100 miljoner tangenttryck.