högre fps

Hur får jag högre fps?

FPS, framerates eller på svenska ”bilder per sekund” är det som avgör hur många bilder som genereras per sekund i antingen ett spel eller i tillexempel en film. Det är lätt att missta FPS för ”first person shooter” som har samma förkortning men dem två sakerna betyder helt olika saker. Med en högre FPS så uppdateras bilderna per sekund fortare vilket ger ett spel som är mer pricksäkert. Hög FPS ger dig alltså fördel och är väldigt viktigt i spel där reaktionsförmågan är A och O.

Så hur höjer jag min fps? 5 enkla tips som leder till högre fps

Innehållsförteckning:

Tips 1: Se till så att alla program är uppdaterade.

Det vill säga att för det första hålla windows 10 upptaderat. Sedan se till så att dina komponenter är uppdaterade med dem senaste drivrutinerna. Om du tillexempel har ett Nvidia grafikkort kan du enkelt uppdatera grafikkortet med som är nedladdningsbara på deras officiella hemsida. Har du däremot ett AMD grafikkort laddas drivrutinerna ner här.

Tips 2: Använd Windows game mode eller spelläge.

Detta är en inbyggd version i Windows som prioriterar dators resurser att prioritera spelet när du väl startar det. Detta är väldigt lätt att fixa och något som vi rekommenderar. 

Tips 3: Använd rätt inställningar.

Det vanligaste exempel på att ändra sina inställningar är om du har ett äldre komponenter och sänker grafikinställningarna för att få högre FPS. En annan vanlig sak att ändra är upplösningen till en lägre vilket kan ge en markant ökning. 

Tips 4: Överklockning.

Detta är något som vi egentligen inte rekommenderar och börs göra på egen risk. Men om överklockningen går rätt till är det inte skadligt för komponenterna. En överklockning betyder in princip att ”trimma” sina komponenter för att köra en högre klockfrekvens än original. En överklockning plockar ut maximal prestanda ifrån din dator och leder till högre FPS. 

Tips 5: program som ökar FPS.

 Detta finns blandade meningar om och vissa anser att det funkar väldigt bra medan vissa är emot. Men det finns program som är dedikerade för att öka FPS i spel och öka prestandan. Om det är värt att använda idag när det finns inbyggt i Windows och i flera applikationer går att diskutera.